Litoralul din Făgăraş a intrat la apă!

Proprietarul terasei Litoral este marele perdant în procesul cu Primăria Făgăraş. Făgărăşeanul care a ridicat acolo acea construcţie a fost pus în situaţia de a o dărâma, după o sentinţă a instanţei, care prevede că terasa a fost construită ilegal pe terenul municipalităţii.

Sentinţa, fiind definitivă şi irevocabilă, proprietarul construcţiei, Gheorghincă Danielli, nu mai avea nicio altă soluţie, decât să şi-o strice. În caz contrar, ar fi fost dărâmată de angajaţii primăriei. Principala cauză pentru care a rămas fără terasă este aceea că era prea aproape de Cetate, în condiţiile în care o lege spune că în jurul unui monument istoric, pe o rază de 100 m, nu se poate edifica o construcţie, fără o aprobare prealabilă din partea Ministerului Culturii.

„Instanţa de judecată a hotărât în mod definitiv şi irevocabil faptul că proprietarul construcţiei a edificat şi deţinea pe acel amplasament – care aparţine domeniului public al municipiului – o construcţie nelegală, în condiţiile Legii nr. 5/2000 privind aprobarea planului de amenajare a teritoriului naţional şi Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice. Prin aceste dispoziţii legale s-a instituit o zonă de protecţie a monumentelor istorice pe o rază de 100 de metri în jurul acestora. Aşadar, în jurul monumenteului, în acest perimetru, există o interdicţie de a construi. Aşa cum rezultă din concluziile raportului de expertiză topografică întocmit în cauză s-a demonstrat că această contrucţie se află în interiorul perimetrului de protecţie”, spune av. Adrian Hutopilă, angajat de administraţia locală în litigiul cu proprietarul terasei.

Sezar Forest - soferi profesionisti
Agromar
PSD - alegeri locale 2024
Victoria Federal IFN
JTTI
Proaspat Alb

(Cristina Cornilă)

DSCN1853DSCN1852DSCN1854


Apreciază
Distribuie