Loteria Română, acuzată de înșelăciune

Loteria Română este acuzată că i-a păcălit pe participanții la tragerea specială de Anul Nou din 31 decembrie 2018.

Variantele au costat dublu pentru că trebuia să aibă loc o extragere dublă, dar a avut loc doar una singură, potrivit Newsweek. Varianta simplă la Loto 6/49 a costat 10 lei în loc de 5 lei, cea la Loto 5/40, 6 lei în loc de 3 lei, iar pentru varianta la jocul Joker participanții au plătit 8 lei, în loc de 4 lei. Doar la Noroc, prețul variantei simple a rămas neschimbat: 3 lei.

Clienții supărați că au fost induși în eroare au luat cu asalt pagina de Facebook a Loteriei Române, unii dintre ei amenințând că se vor adresa Protecției Consumatorului sau chiar vor da în judecată compania de stat. Oficialii din subordinea Ministerului de Finanțe se apără afirmând că banii încasaţi în plus au fost folosiţi pentru suplimentarea fondurilor de premiere, lucru neanunțat înainte de extragere prin intermediul materialelor de promovare.

UPRUC-CTR
Florian Shaorma
Monumente funerare
Spalatoria GPC
Qi Meridian
RIM Fam

Mai mult, pe pliantele care anunțau tragerile speciale de Anul Nou (foto jos), compania a precizat clar că „se vor efectua două trageri, tragerea principală și tragerea suplimentară, iar fiecare bilet jucat va participa la ambele trageri”, mai precizează sursa citată.


Apreciază
Distribuie