Lotul de vaccin AstraZeneca ABV 2856, retras temporar. În județul Brașov nu a fost folosit

Direcția de Sănătate Publică Brașov a anunțat, că, în județul nostru, nu a fost livrată și nu a fost administrată nicio doză din lotul AstraZeneca ABV 2856, pentru care Italia a decis suspendarea temporară a vaccinării.

România a primit, în data de 7 februarie, 81.600 doze de vaccin AstraZeneca ABV 2856.

Ca urmare a deciziei comune CNCAV, INSP, MS, ANMDMR situația lotului de vaccin ABV 2856 a fost analizată și s-au decis, în unanimitate, următoarele aspecte:

    1. Ca măsură de extremă precauție s-a hotărât carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenției Europene a Medicamentului.
    2. Se continuă vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutică AstraZeneca din celelalte loturi existente în momentul de față în România.

Menționăm faptul că această decizie a fost luată ca o măsură de precauție extremă, fără să existe în acest moment în România niciun argument științific care să fi impus această hotărâre”, se arată în comunicatul DSP.

TMF Copy Center
Monumente funerare
Stefani Pool
Amanet King Onix

În județul Brașov, 7246 de persoane au primit, ca primă doză, vaccinul antiCovid-19 AstraZeneca, dar nu din lotul retras.

Au fost raportate 16 reacții adverse minore pasagere și o lipotimie.


Apreciază
Distribuie