VIDEO | Aproape 4.000 de pastile de Ecstasy și peste 1 kg de cocaină, descoperite de polițiștii brașoveni. 8 persoane, reținute

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov, au efectuat joi 11 martie, 17 de percheziții, în județul Brașov, într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru trafic de droguri de risc și de mare risc și operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În comunicatul de presă al instituției se arată că, din cercetări, a reieșit faptul că, din luna septembrie 2020, mai multe persoane ar fi procurat, ar fi preparat și ulterior ar fi comercializat în medii frecventate de tineri substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Totodată, aceste persoane ar fi comercializat, în municipiul Brașov, droguri de risc și de mare risc.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 3.919 comprimate ecstasy, 1.130 grame cocaină (cu valoare de piață de aproximativ 130.000 de euro) dar și sume de bani: 7.800 de euro și 10.750 de lei.

sursa video: IPJ Brașov

Sezar Forest
Fifth Avenue - locuri de munca
Din Bucatele Cetatii - angajari

11 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov și B.C.C.O. Brașov, în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale ce se impun, 8 dintre acestea fiind reținute pentru 24 de ore și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Ulterior, pentru 6 persoane, instanța a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, celelalte două persoane urmând a fi prezentate instanței, cu propunere de arestare preventivă, în cursul zilei de 12 martie 2021.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov au fost sprijiniți în activități de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Burebista” Brașov și polițiști din cadrul Centrului Chinologic (Dr. Aurel Greblea Sibiu).

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Cercetările continuă, pentru probarea întregii activități infracționale.


Apreciază
Distribuie