Lucrările la apă şi canal au început joi

Făgărăşenii au aşteptat patru ani asta, iar acum s-a întâmplat! Joi (22 august) a fost băgată prima cupă de excavator în lucrarea mare de reabilitare a conductelor de canalizare. S-a întâmplat pe strada Dr. Ioan Şenchea, în capătul dinspre calea ferată.

„În sfârşit au început lucrările. De la semnarea contractului au trecut două luni, timp în care constructorul şi-a rezolvat problemele de organizare şi de avize. Au demarat joi pe strada Dr. Ioan Şenchea şi vor continua pentru început în cartierul Florilor şi în cartierul Combinat, cartiere pe care vrem să le facem în această toamnă”, confirmă ing. Vasile Manta, directorul sucursalei făgărăşene a societăţii Apă Canal Sibiu.

Pe strada Dr. Ioan Şenchea conducta de distribuţie a apei şi branşamentele sunt realizate pe banii operatorului de apă (4,8 miliarde lei vechi), iar canalizarea şi o altă arteră de apă se execută cu fonduri europene. Tot din fonduri europene urmează să intre apoi în lucru cele două cartiere şi, ulterior, restul oraşului.

Primarul Mănduc îi atenţionează pe făgărăşeni că până în 2015 va exista disconfort pe străzile Făgăraşului, dar apoi arterele vor fi reparate: „De acum, până în 2015, va exista disconfort pe străzile pe care se va lucra. Atât pentru pietoni, cât mai ales pentru şoferi. Sper însă ca făgărăşenii să înţeleagă şi să fie solidari cu efortul nostru, al tuturor, pentru modernizarea oraşului. După 2015 vor fi conducte noi de apă, de canalizare, iar şoselele stricate pe perioada şantierului, vor fi modernizate”. De altfel, cel care a cerut ca în prima etapă de lucrări să intre strada Şenchea a fost chiar edilul.

Florian Shaorma
Firma servicii renovare
JTTI
Proaspat Alb
Amanet King Onix

Lucrările de apă şi canal pe raza oraşului costă nu mai puţin de 14 milioane de euro, fiind adjudecate în urma unei licitaţii de o firmă din capitală, care are la dispoziţie 22 de luni să le finalizeze. Societatea şi-a stabilit sediul pentru organizarea şantierului pe strada Crinului.

(Cristina Cornilă)

DSCN1327DSCN1334DSCN1329


Apreciază
Distribuie