MAI, apel la șoferii cărora le expiră curând permisul

foto: ziarulunirea.ro

MAI anunță că permisele a sute de mii de şoferi nu vor mai fi valabile în următoarele luni. Aceștia sunt rugați să înceapă din timp formalitățile pentru a evita cozile, potrivit newsbv.ro.

În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate a unui număr de peste 450.000 de permise de conducere, la nivel naţional. Aceste documente sunt emise în perioada decembrie 2012 – februarie 2013, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

MAI atrage atenţia celor care au permisul auto emis în perioada decembrie 2012 – februarie 2013 că documentul va expira, potrivit unei analize efectuate la nivelul DRPCIV.

Dat fiind numărul foarte mare de persoane cărora le va expira perioada în care permisul este valabil, MAI îndeamnă șoferii care se regăsesc în această situație sunt îndemnați să se prezinte cât mai curând la ghișeu.

„Peste 450 de mii de șoferi români vor avea permisul expirat până în luna februarie 2023. Acest lucru înseamnă că 450.000 de conducători auto trebuie să-și preschimbe permisul de conducere. Chiar dacă ne vom pregăti pentru acest număr mare de solicitanți, cu siguranță se vor face cozi. Rugămintea noastră este să verificați dacă sunteți în această situație și dacă da, să vă prezentați cât mai curând la ghișeu pentru preschimbare”, se transmite pe pagina de Facebook a instituției.

Narin
Monumente funerare
Florian Shaorma
JTTI
Amanet King Onix
Belvedere - revelion 2023
True Energy
Spalatoria GPC

Prin urmare, există premisele unei perioade foarte aglomerate la sediul Serviciului Permise și Înmatriculări Brașov.

Care sunt pașii pentru schimbarea permisului auto

Pentru preschimbarea permisului, trebuie parcurşi câţiva paşi:

  • efectuarea programăriilor online pe site-ul drpciv;
  • achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei. (Prin intermediul CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro sectiunea servicii online – plăți, mandat poștal etc.);
  • pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere. Respectiv: Act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul  a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei);
  • prezentarea la sediu conform programării.

Cererea pentru preschimbarea permisului de conducere poate fi depusă la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, indiferent de domiciliul titularului.


Apreciază
Distribuie