Mai multe comune din Ţara Făgăraşului primesc microbuze şcolare

Comunele Beclean, Drăguş, Hârseni, Şinca, Şinca Nouă, Şoarş şi Jibert vor primi microbuze şcolare. Acestora li se adaugă alte câteva comune de lângă Braşov. Este vorba de 13 microbuze şcolare care vor ajunge cu totul în localităţi până în luna octombrie.

Mijloacele de transport fac parte din lotul de 600 de autovehicule achiziţionate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în urma procedurii lansate la sfârşitul anului trecut, contractul fiind semnat în luna martie.

Două deja au fost livrate, alte 7 vor ajunge până în septembrie, iar ultimul lot va fi livrat până în octombrie. Fiecare microbuz costă 21.200 de euro, iar sumele necesare achiziţionări acestor vehicule provin din vânzarea de certificate verzi. Maşinile au 16+1 locuri, propulsie asigurată cu motoare Diesel, norme de poluare Euro 5, sistem de direcţie de tip servoasistat, sistem de frânare modern, sistem de antipatinare a roţilor şi sistem electronic de control al stabilităţii.

Firma servicii renovare
Monumente funerare
curatare tapiterie
Victoria Federal IFN
Demgy
Agromar
Amanet King Onix

De asemenea, ele sunt dotate cu tahograf digital cu limitare electronică de viteză la 90 km/h şi beneficiază de aer condiţionat.


Apreciază
Distribuie