Mai multe narcise anul acesta la Vad

Duminică, la deschiderea oficială a Poienii cu narcise de anul acesta de la Vad au luat parte mii de turişti şi locuitori ai comunei.

Mulţi dintre ei au avut un scop bine determinat de când au plecat de acasă, să-l vadă şi să-l asculte pe celebrul Nicolae Furdui Iancu. Alţii au făcut din asta un prilej de a ieşi la iarbă verde. Cert este că muzica, voia bună şi grătarele au făcut din sărbătoarea organizată de Primărie şi Consiliul Judeţean un succes.

Edilul Cristinel Paltin a mărturisit că, spre deosebire de ultimii ani, anul acesta narcisele au înflorit în număr mai mare, lucru care se datorează faptului că pe cele 7 hectare din poiană, care aparţin Primăriei, au fost curăţate tufele şi arbuştii care împiedicau florile să răsară. Ecologizarea acestei porţiuni s-a făcut cu fonduri europene.

A devenit o tradiţie ca poienile cu narcise de la Vad să fie oficial deschise în preajma sărbătorii Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena.

Florian Shaorma
Agromar
Liceul Senchea
Brutaria Dragus
JTTI
Amanet King Onix
Proaspat Alb
Victoria Federal IFN

Aceste poieni se întind pe aproape 400 de hectare. Cele mai multe sunt ale locuitorilor din sat, 312 hectare. Restul suprafeţelor aparţin Primăriei (7 ha) sau au un regim special de protecţie şi sunt gestionate de Romsilva (80 ha).

(Cristina Cornilă)

Vad


Apreciază
Distribuie