Mai multe ore de sport pentru elevi?

Asociaţiile sportive judeţene şi cluburile sportive ar trebui să îşi ia mai în serios rolul de a promova sportul de masă, susţine ministrul Elisabeta Lipă, care a declarat luni, 25 ianuarie 2016, la Braşov, că va încerca să promoveze un număr mai mare de ore de educaţie fizică în şcoli, informează monitorulexpres.ro.

„Trebuie să schimbăm mentalitatea copiilor, dar şi a părinţilor, care cred că sportul înseamnă în primul rând performanţă nu mişcare pentru sănătate“, a declarat ministrul Tineretului şi Sportului.

Ba chiar, Elisabeta Lipă s-a arătat şocată de numărul mare de scutiri medicale pe care le prezintă elevii.

„Numărul orelor de educaţie fizică în şcoli ar trebui să crească (…) şi voi susţine acest lucru în noua legislaţie. Însă asta ar trebui să se întâmple şi în afara unităţilor de învățământ. Iar aici intervin asociaţiile sportive judeţene, din subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului şi cluburile sportive, care ar trebui să îi angreneze pe copii în competiţii de masă. Aşa ar creşte numărul celor care fac sport, dar şi baza de selecţie pentru sportul de performanţă, pentru loturile naţionale de seniori“, a declarat Lipă. Ministrul Tineretului şi Sportului a adăugat că îşi doreşte să promoveze noua lege a sportului, despre care se discută în ultimii patru ani, iar actul normativ să conţină inclusiv prevederi pentru companiile private ce susţin sportul.

Moveos
Victoria Federal IFN
Amanet King Onix
Agromar
Firma servicii renovare

Elisabeta Lipă a practicat sportul de performanţă, fiind multiplă campioană olimpică la canotaj.

A obținut 5 medalii de aur, 2 de argint și una de bronz la șase Olimpiade. Ea a fost de 25 ori campioană a României. În anul 2000, a fost declarată cea mai bună canotoare a secolului de către Federația Internațională de Canotaj.

Este maestră emerită a sportului.


Apreciază
Distribuie