Mai puține ore în școli

foto: edupedu.ro

Tăiere drastică a numărului de ore la școală, votată de Comisia pentru Învățământ din Senat, ieri, după ce un proiect de modificare a legii educației în acest sens a fost inițiat de Liviu Pop, anunță EduPedu.ro.

Proiectul de lege prevede o medie de 20 de ore pe săptămână pentru elevii din clasa pregătitoare până la clasa a IV-a. În prezent, elevii au 19-20 de ore pe săptămână la clasa pregătitoare (maximum un opțional), minimum 20 – maximum 21 de ore la clasele I, a II-a și a III-a, iar în ultima clasă de învățământ primar, elevii au minim 21 de ore și maximum 22 de ore la clasa a IV-a, menționează aceeași sursă.

Proiectul inițiat de Liviu Pop prevede cele mai drastice tăieri la gimnaziu, unde se introduce termenul de „medie” de 25 de ore pe săptămână. Aici, în prezent, elevii de clasa a V-a au 26-28 de ore pe săptămână, școlarii de clasa a VI-a au 28-30 de ore pe săptămână, cei de clasa a VII-a au 31-33 de ore, iar clasa a VIII-a are 31-34 ore pe săptămână.

Moveos
Agromar
Monumente funerare
JTTI
Amanet King Onix
Victoria Federal IFN
Firma servicii renovare

Întrebat de Edupedu.ro dacă s-a consultat cu un expert în curriculum, înainte să scrie proiectul, Liviu Pop a răspuns că „da, cu toți. E irelevant cine. Nu vi-i pot spune, pentru că nu am acordul lor”. Fără să fie modificate și conținuturile pe care copiii le învață, Pop propune tăierea a 2 ore pe săptămână în clasele pregătitoare – clasa a IV-a și eliminarea a până la 9 ore pe săptămână în gimnaziu.

Printre semnatarii proiectului se numără și Ecaterina Andronescu, astăzi ministru al Educației pentru a patra oară.


Apreciază
Distribuie