Teatrul de Balet Sibiu aduce dansul la Făgăraș

Balerinii Teatrului de Balet Sibiu ajung pe scena Casei de Cultură Făgăraș, joi, 22 noiembrie.

Dansatorii vor susține o Gală de Balet și Dans Contemporan, începând cu ora 19, costul unui bilet fiind 10 lei. Evenimentul va cuprinde atât variații din balete celebre, cât și din balete contemporane și moderne din producția Teatrului de Balet Sibiu.

Este o premieră pentru făgărășeni, care acum vor avea ocazia să facă o incursiune în lumea magică a dansului. Vor face cunoștință cu personajele din balete precum ”Coppelia”, ”Lacul lebedelor”, ”Baiadera” ”Corsarul” și ”Spărgătorul de nuci”, dar și cu poveștile în pas de dans din producții contemporane ale Teatrului de Balet Sibiu. Printre acestea se numără ”Nu mai sunt eu” și ”Când întunericul devine lumină”, în coregrafia lui Daniel Dragomir, ”Quererte como te quiero”, semnat de coregraful Anghel Martinez Sanchez, ”O Grito de uma Voz”, în coregrafia lui Jolles Salles, ”Train Wreck” (Variation for Six), de Misha Tchoupakov, ”Paparazzi”, în coregrafia lui Viktor Plotnikov și baletul comic ”Tura Vura Uvertura”, semnate de Aleisha Gardner, respectiv Russell Hewey.

Monumente funerare
Florian Shaorma
Demgy
Brutaria Dragus
Amanet King Onix
Sezar Forest - soferi profesionisti

„Nu este pentru prima dată când Teatrul de Balet Sibiu susține astfel de spectacole în orașele în care teatrele de balet lipsesc. Turneele pe care le facem în țară, în localitățile în care astfel de evenimente ajung foarte rar, le facem cu scopul de a populariza arta coregrafică. Pentru că baletul este o formă de artă atât de frumoasă și de complexă, care ajunge ușor la sufletul omului, consider că este important ca publicul din cât mai multe zone ale României să aibă posibilitatea de a se bucura de el. Din acest motiv, pentru noi acest eveniment este o mare bucurie și putem spune că, în anul Centenarului, legăm, prin dans, Sibiul de Făgăraș”, a declarat Ovidiu Dragoman, directorul Teatrului de Balet Sibiu.


Apreciază
Distribuie