Modernizarea întârzie. Contractul pentru „Marea asfaltare”, reziliat

Marea asfaltare, așteptată cu nerăbdare de făgărășeni, iese din discuție până cel mai probabil în luna mai a anului viitor. Contractul încheiat cu constructorul care a câștigat licitația a fost reziliat.

Cei 20 de kilometri de drum rămân cum îi știm pentru că proiectul moștenit de la vechea conducere nu poate fi implementat, spune primarul Gheorghe Sucaciu. Datele din acte nu ar corespunde cu realitatea și, mai mult, nu ar fi fost efectuate toate studiile necesare pentru proiectul tehnic. Edilul șef susține că a încercat de mai multe ori să modifice documentația, însă a fost în zadar.

„Acel proiect nu poate fi implementat. Am tot fost acuzat că nu iau documentațiile conducerii anterioare, am revizuit-o, am refăcut cantitățile și licitațiile, dar nu poate fi implementat nicicum. I-am făcut revizuirea fără a schimba soluția, pentru că nu aveam voie și pierdeam finanțarea. După finalizarea licitației, am încercat să îl punem în practică, dar tehnic și legal nu se poate. În proiect nu există trotuare pe nicio stradă. Nu poți face drumuri, să pui bordura, fără să faci trotuarul. Avem avize unde conducta este undeva la 40 cm, iar săpătura o avem în proiect la 70 cm. Acea lucrare de montare și protecție a conductelor nu se poate face decât pe bani din bugetul local și asta înseamnă o dublare a sumei proiectului”, ne-a declarat Gheorghe Sucaciu.

Primăria Făgăraș a decis să rezilieze contractul, de comun acord cu firma care câștigase licitația, fără plata unor despăgubiri. Municipalitatea nu va pierde finanțarea câștigată de la stat în mandatul lui Sorin Mănduc, potrivit actualului primar.

La Turcu
Bricks
Amanet King Onix
Florian Shaorma
Monumente funerare

„Am discutat cu finanțatorul, Ministerul Dezvoltării, să facă o revizuire cu o schimbare din punctul de vedere tehnic, conform avizelor celor care gestionează utilităile (gaz, curent, canalizare, etc.). Vor da aprobările în același contract cu aceeași sumă, un proiectant va face revizuirea până în ianuarie și îl vom scoate din nou la licitație”, a adăugat Sucaciu.

Primarul mai spune că de marea asfaltare sunt legate și celelalte proiecte de modernizare a municipiului, astfel că, inevitabil, toate vor suferi întârzieri.


Apreciază
Distribuie