Mai scumpă amenda ca marfa! De 40 de ori!

Trei localnici din Ucea de Sus au plătit prin amenzi lemnele tăiate şi transportate ilegal din pădure. Doi dintre ei, C.M. de 42 de ani şi N.H.V. de 28 de ani, au doborât fără drept mai mulţi arbori din fondul forestier administrat de Ocolul Silvic Arpaşu de Jos. Un al treilea localnic, G.M. de 36 de ani, a încărcat lemnul de esenţă salcâm şi carpen şi urma să-l transporte în sat.

În drumul său spre destinaţie bărbatul a fost oprit pentru un control de către poliţiştii postului de poliţie Ucea. Avea asupra sa un metru cub de lemn de foc şi niciun document care să justifice transportul. N-a mai ajuns cu lemnele acasă pentru că i-au fost confiscate şi predate personalului silvic al Ocolului Silvic Arpaşu de Jos, de unde fuseseră furate.

Căruţaşul a fost sancţionat contravenţional pentru transportul materialului lemnos fără aviz de însoţire cu o amendă de 2.000 lei, conform Legii 171/2010. Ceilalţi doi tăietori nu au scăpat nici ei fără amendă, pentru tăiere de arbori fără drept. Potrivit aceleiaşi legi, bărbaţii vor scoate din buzunar câte 1.000 lei fiecare. În total, cei trei au plătit pentru metrul cub de lemne de 40 de ori mai mult decât dacă l-ar fi cumpărat legal.

Amanet King Onix
Victoria Federal IFN
Florian Shaorma
Sumi Agro - Shigeki
Demgy
Proaspat Alb

 


Apreciază
Distribuie