Maraton de teatru la Festivalul EvadArt, în Casa de Cultură

foto: FB / EvadArt

Festivalul EvadArt se apropie de final, iar în ultimele patru zile va avea loc un maraton de teatru, la secțiunea Artele spectacolului, începând de miercuri până sâmbătă.

Se întâmplă în cadrul celei de-a zecea ediții a evenimentului organizat deFundația Culturală Negru Vodă, în parteneriat cu Casa Municipală de Cultură și Colegiul Aurel Vijoli.

Miercuri, 17 aprilie, de la ora 11:00, se va desfășura la Casa de Cultură spectacolul-concurs, categoria recitare/monolog și scenetă.

În aceeași zi, începând cu ora 19:00, va avea loc spectacolul „Locuiesc în sensul giratoriu”, scenariul și regia Codrina Anghel, în interpretarea trupei Evadart. O poveste despre plecări și întoarceri, despre iubire și vină, despre viață și moarte. Un spectacol pentru liceeni si pentru publicul larg, o dramă care pornește de la statisticile îngrijoratoare privind accidentele rutiere, un semnal de alarmă pentru tinerii șoferi și o invitație la reflexie.

Joi, 18 aprilie, ora 12:00, este programată comedia „Sforăie în locul meu”, jucată de trupa Trepte, din Călărași, coordonată de regizorul Ștefan Nițu. Publicul se va putea bucura de o montare ingenioasă a piesei și de o interpretare expresivă. „Trepte” a fost premiată la numeroase festivaluri de teatru.

Tot joi, de la ora 19:00, Evadart aduce în atenția făgărășenilor savuroasa comedie „Haide, ucide-mă, dragoste”, de Aziz Nessin, regia Maria Voronca. Pornind de la o confuzie, situația se amplifică din ce în ce mai mult, până când funcționarul de la gaze – interpretat de Ionuț Sas, cade victimă celor două bătrâne, văduve de prea mult timp, interpretate de Codrina Anghel și Zsuzsa Dull.

Proaspat Alb
Sezar Forest - soferi profesionisti
Demgy
Agromar
JTTI

Vineri, 19 aprilie, pe scena Casei de Cultură va urca trupa Micul Prinț din Criuleni, Republica Moldova, care a încântat si la ediția anterioară copiii prezenți la spectacol. Anul acesta au pregătit două spectacole pentru cei mici: „Crăiasa zăpezii”, de la ora 10:30 si „Săgeata albastră”, de la 12:30.

În aceeași zi, de la ora 19:00, va avea loc o nouă premieră a trupelor EvadArt si Thalia. O poveste romantică, despre iubire, libertate si despre puterea de a-ți învinge destinul: „Fluturii sunt liberi”, care va aduce în fața publicului două generații, mamă și fiică, unite de dragostea pentru scenă: Christa – Jill Tanner și Codrina Anghel – doamna Baker. Sebastian Stan interpretează rolul lui Don Baker, iar Ionuț Sas rolul lui Ralph Austin.

Sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 11:00, trupa Protha, din Panciu, coordonată de Cătălin Sfârloagă, propune comedia „Ești un animal Viskovitz”, spectacol laureat la festivaluri nationale și internationale de teatru.

Ediția a X-a a Festivalului EvdArt se încheie în 20 aprilie, cu Gala Laureaților, care începe la ora 17:00. Pe lângă decernarea premiilor, organizatorii au pregătit momente de neuitat publicului.


Apreciază
Distribuie