Marfă la preţ redus

De câteva zile a început sezonul soldărilor, cea mai aşteptată perioadă din an de către cei care colindă magazinele în speranţa că vor găsi haine şi încălţăminte la tarife sub preţul pieţei. Din 15 august şi până la 1 octombrie marfa de sezon se poate găsi şi la jumătate din preţul cu care s-a vândut până acum.

La Făgăraş, până la ora aceasta, doar patru magazine vând la preţ redus, după cum spune Viorica Jiga din cadrul Compartimentul Autorizări al Primăriei: „Deja şi-au anunţat intenţia de soldare patru agenţi economici, dar urmează şi ceilalţi, pentru că în fiecare an cam toţi agenţii economici fac soldări la produsele de sezon. Suntem abia la începutul sezonului, care durează până la 1 octombrie, aşa că agenţii mai au timp să-şi anunţe intenţia de soldare.”

Sunt 1.200 de agenţi economici la Făgăraş. Nu toţi pot profita de această perioadă a anului să-şi vândă produsele la preţuri reduse, ci numai cei care au obiecte ce pot fi socotite sezoniere, cum ar fi îmbrăcămintea sau încălţămintea.

Mobila SH
Firma servicii renovare
Victoria Federal IFN
JTTI
Demgy
Spalatoria Aqua Carpet
Reno Depo

Ei trebuie să depună o notificare la secretariatul Primăriei prin care să-şi anunţe intenţia de scădere a preţurilor cu 15 zile înainte de a afişa preţurile reduse. În magazin sunt obligaţi să amenajeze standuri separate cu produsele reduse, iar pe etichetă să figureze atât preţul vechi, cât şi cel nou. De asemenea, în cadrul unităţii trebuie să existe un inventar cu produsele soldate. Dacă fac soldări fără înştiinţarea Primăriei sunt numai buni de plată: amenzile variază între 500 şi 2.000 lei.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie