Marţi, două biserici îşi sărbătoresc hramul

Mâine, 25 martie, creştinii sărbătoresc Buna Vestire, una dintre cele două zile de dezlegare la peşte din Postul Mare de anul acesta. Cealaltă zi este Duminica Floriilor, o altă zi de bucurie, cea care reaminteşte intrarea Domnului Hristos în cetatea Ierusalimului, în ovaţiile mulţimilor. images

Sărbătoarea Bunei Vestiri va fi celebrată mai cu seamă în două localităţi din Ţara Făgăraşului, unde există lăcaşuri de cult care poartă acest hram. Este vorba de Biserica din Ucea de Sus, unde slujeşte părintele Alexandru Stanciu, şi biserica din Viştea de Sus, unde slujeşte părintele Nicolae Albăceanu.

Buna Vestire este praznicul în amintirea zilei în care Sfântul Arhanghel Gavriil i-a vestit Fecioarei Maria că va naşte pe Mesia. Momentul în care Fecioara s-a adresat îngerului cu cuvintele „Fie mie după cuvântul tău…”, reprezintă punctul culminant în istoria mântuirii, aşteptat de omenire după ce Eva a refuzat să asculte poruncile lui Dumnezeu.

Victoria Federal IFN
Reno Depo
Monumente funerare
Demgy

Sărbătoareaa de acum se petrece cu nouă luni înainte de naşterea cu trup a Domnului, perioada firească pentru conceperea noului născut.

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie