Marţi se bate toaca la Victoria

părintele Octavian Smadu

părintele Octavian Smadu

Marţi, 9 iulie, la Victoria va avea loc celebrul Festival Internaţional de Toacă. De 19 ani evenimentul se ţine an de an, iar de 9 ani a dobândit caracter internaţional. Aşa se face că printre participanţii din toată ţara se numără copii din Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova, Serbia şi Ucraina.

„Responsabilul” de eveniment este părintele paroh Octavian Smădu de la biserica ce poartă hramul „Sfinţilor împăraţi Constantin şi Elena.”

„Ca şi în anii trecuţi am invitat maxim 100 de copii. Ei bat toaca în cadrul competiţiei cam 3-4 ore şi nu puteam invita mai mulţi de atâţia, altfel festivalul ar trebui să ţină două zile. În fiecare an au venit între 90 şi 100 de copii. Avem invitaţi şi din afara ţării: ucrainieni, moldoveni, sârbi, bulgari şi unguri.”

Festivalul se desfăşoară pe zece categorii de vârstă, participând în concurs micuţi de la clasa zero, care au învăţat să bată toaca mai înainte de a învăţa să scrie, şi până la elevii care au terminat clasa a VIII-a.

JTTI
Amanet King Onix
Spalatoria Aqua Carpet
Florian Shaorma
Demgy
curatare tapiterie
Sezar Forest - soferi profesionisti

Cei care vor decide premianţii sunt părintele prof. Ioan Ciungara de la Liceul Teologic „Constantin Brâncoveanu” din Făgăraş, Maica Paraschiva de la Mănăstirea Cârţişoara şi epitropul Viorel Vizante din Victoria.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie