Masca de protecție trebuie purtată și pe stradă, în tot județul Brașov

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov a hotărât miercuri, 21 octombrie, instituirea unor masuri suplimentare pentru reducerea riscului de contaminare cu noul coronavirus (COVID-19) la nivelul întregului județ. Masca de protecție trebuie purtată și pe stradă iar petrecerile în spațiile publice sunt interzise.

Potrivit datelor publicate miercuri de DSP Brașov, rata de incidență a cazurilor de COVID-19 este de 2,18 în județ.

În 12 comune din județul Brașov nu există cazuri de COVID-19, dar sunt și comune cu o incidență peste 4 la mia de locuitori (incidența cumulată pe localități – 21.10.2020). În aceste condiții, membrii CJSU Brașov au decis că toți locuitorii județului trebuie să poarte mască atunci când ies din casă.

Purtarea măștii de protecție este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice închise sau deschise din județul Brașov”, se specifică în Hotărârea nr. 30 din 21 octombrie 2020 a CJSU Brașov.

De asemenea, se interzice organizarea de evenimente private în toate spațiile din județul Brașov cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.

Și activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber sunt interzise, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună.

Moveos Fagaras_11.22
Monumente funerare
JTTI
La Turcu

Tot de miercuri, 21 octombrie 2020, este interzisă circulația persoanelor din județul Brașov în grupuri pietonale mai mari de șase persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

Decizia mai prevede măsuri restrictive pentru localitățile unde incidența cumulată a cazurilor COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori: restaurantele și cafenelele nu-și pot desfășura activitatea în interiorul clădirilor iar societățile din domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

Toate prevederile Hotărârii CJSU Brașov:

Hotarârea nr. 30/21 octombrie 2020


Apreciază
Distribuie