Masca redevine obligatorie în spațiile deschise în anumite localități

foto: Yoav Aziz / unsplash.com

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne au semnat Ordinul privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.

Conform documentului, în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice deschise.

În județul Brașov, această măsură se aplică, deocamdată, doar în Sânpetru, unde incidența cumulată a ajuns la 8,4 la mia de locuitori.

Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

JTTI
Second hand & outlet
Monumente funerare
Cabinet ORL
Fantanita Craiesei
Spalatoria GPC
Mogaldea Therapy
Florian Shaorma

Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, prin hotărâri ale comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă.

Documentul va fi publicat miercuri în Monitorul Oficial al României.


Apreciază
Distribuie