Mascații au descins la Șercaia. O bandă de hoți fura biciclete din Germania și le vindea în România

foto: cotidianul.ro

Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale Brașov împreună cu polițiști din Koln, Germania, au descins în această dimineață, în 16 locuințe din comuna Șercaia și alte localități din județul Brașov.

13 persoane, multe dintre ele înrudite, sunt suspectate că, începând din 2017, ar fi furat 55 de biciclete electrice din Germania și le-ar fi transportat pe bucăți în România, unde le reasamblau și le vindeau.

Valoarea prejudiciului este de aproximativ 120.000 euro, potrivit anchetatorilor români.

Presa germană scrie că ramele bicicletelor foarte scumpe au fost ambalate în mare parte în saci și cele mai multe au fost trimise în țara noastră prin intermediul unor companii de transport.

JTTI
Demgy
Amanet King Onix
Victoria Federal IFN
curatare tapiterie
Sezar Forest - soferi profesionisti

Banda de hoți din Șercaia a intrat în vizorul oamenilor legii în primăvara acestui an, după ce în timpul unui control care a avut loc în sudul Germaniei, polițiștii au observat un șofer care transporta o geantă din plastic cu șase cadre pentru biciclete. Cercetările ulterioare au arătat că grupul infractorilor era bine organizat la nivel internațional, potrivit express.de.

Persoanele bănuite de săvârșirea infracțiunilor au fost conduse la audieri și urmează să fie propuse pedepse. La percheziții au participat și luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Brașov.


Apreciază
Distribuie