Medic epidemiolog, prima persoană din județul Brașov vaccinată anti-COVID 19

Dr. Andreea Moldovan, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov, este prima persoană din județul Brașov care s-a vaccinat împotriva COVID-19, duminică, 27 decembrie.

Am așteptat acest moment de când a început pandemia în România, din luna martie. Consider că este un moment istoric. Suntem cu toții vulnerabili în fața bolii, am văzut, din păcate, multe forme severe de boală sau forme cu sfârșit letal pe care nu am reușit să le întoarcem din drum. Cred că sunt datoare să mă protejez pe mine ca să-i protejez și pe ceilalți. Am încredere deplină în acest vaccin, este un vaccin modern, sigur și, așa cum am mai spus, față de vaccinurile de până acum este ca un telefon smart față de unul cu butoane. Am dorit să mă vaccinez astăzi atât pentru a putea să-mi continui activitatea de medic în condiții de mult mai mare siguranță, cât și pentru a da comunității, prin exemplul personal, un mesaj de încredere”, a declarat dr. Andrea Moldovan, epidemiolog și specialist în bolile infecțioase.

Medicul a primit o adeverință de vaccinare cu datele de identificare și informații despre vaccin și centrul în care a fost injectat.

Monumente funerare
TMF Copy Center

Dr. Andrea Neculau, directorul Direcției de Sănătate Publică Brașov, a afirmat că, în spitalele din județul nostru, sunt pregătite 19 centre de vaccinare, fiecare cu câte una, două trei sau chiar patru echipe de vaccinare.

Am încredere că personalul medical a înțeles importanța vaccinării, a înțeles că este un proces sigur”, a mai spus dr. Neculau.


Apreciază
Distribuie