Medici şi asistenţi, la cursul de psihogeriatrie

Florina Peptea - presedinte Asociaţia pentru Participare Cetăţenească

Câteva zeci de medici şi asistenţi s-au înscris la cursul de psihogeriatrie organizat la Centrul de sănătate mintală din spital de către Asociaţia pentru Participare Cetăţenească şi Serviciul de Asistenţă Socială. De marţi şi până vineri cursanţii au făcut 12 ore de curs, câte trei ore zilnic. Potrivit preşedintei Asociaţiei pentru Participare Cetăţenească, Florina Peptea, s-au făcut câte trei ore de curs pe zi, în funcţie de programul celor înscrişi, fie dimineaţa, fie după-amiaza.

Au participat medici psihiatri şi psihologi de la Centrul de Sănătate Mintală, medici de la Neurologie, Interne şi Boli Contagioase din cadrul spitalului, medici de familie, psihologi cu cabinete individuale, mai mulţi asistenţi medicali din spital, asistenţi sociali de la Serviciul de Asistenţă Socială şi câteva eleve de la Şcoala postliceală „Ecaterina Teodoroiu.”

Cei care au susţinut orele de teorie şi practică au fost doi doctori şi un asistent medical veniţi tocmai din Spania: dr. Manuel Sanchez Perez, dr. Paul Ivanov, asist. Victor Ruis Quiles. Traducerea pentru cursanţi a fost asigurată de Florin Peptea.

„Cursurile au fost gratuite pentru că au fost făcute în cadrul proiectului european GRUNDTVIG „Reţea educaţională pentru pshihogeriatrie” – ENPSYGE, implementat de Asociaţia pentru Participare Cetăţenească şi Serviciul de Asistenţă Socială.

Pensiunea Confort Morosanu

Cei care au intermediat venirea specialiştilor în psihogeriatrie din Barcelona sunt partenerii noştri spanioli ECODE, cu care Asociaţia colaborează de zece ani”, a explicat Florin Peptea, preşedinta Asociaţiei.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie