Medicii de familie, controlaţi de DSP

Toate cele 50 de cabinete de medicină de familie şi cabinete de specialitate din Ţara Făgăraşului se află timp de două săptămâni în vizorul medicilor de la DSP. Direcţia de Sănătate Publică va controla dacă medicii au autorizare, dacă dezinfectează şi sterilizează ustensilele medicale şi dacă evacuează deşeurile medicale în condiţii improprii.

,,Acest control tematic se desfăşoară începând cu 11 februarie şi vizează cabinetele de medicină de familie şi cabinetele de specialitate din Făgăraş, Victoria şi de pe sate. Se va verifica respectarea prevederilor normelor sanitare în vigoare privind autorizarea cabinetelor de medicină de familie şi de specialitate, privind procedurile de dezinfecţie şi sterilizare din aceste cabinete, colectare şi evacuare deşeuri medicale şi respectarea prevederilor privind fumatul în spaţii publice închise,” spune şefa DSP Făgăraş, dr. Magdalena Coman.

Controlul tematic a început în 11 februarie şi se finalizează în 28 februarie. Rezultatele vor fi adunate sub forma unui raport şi trimise către Direcţia de Sănătate Publică Braşov până la data de 14 martie a.c.

Reno Depo
BPM - excavatorist
Monumente funerare
Mobila SH
Demgy
Sumi Agro - Shigeki
Amanet King Onix

Înaintea acestui control, DSP Făgăraş a mai efectuat unul anul acesta, privind prevenirea şi combaterea consumului produselor din tutun. Verificarea a avut loc în ianuarie asupra societăţilor comerciale şi din fericire niciun magazin nu a fost prins vânzând ţigări la bucată.

 


Apreciază
Distribuie