Medicul și preotul Mihail Piticaș a trecut la cele veșnice

Mihail Piticaș a fost medic primar radiolog în Făgăraș, iar o perioadă a deținut funcția de șef al Laboratorului de Radiologie și Imagistica Medicală din cadrul Spitalul Municipal. A absolvit și Facultatea de Teologie, devenind preot misionar (fără parohie) în Protopopiatul Făgăraș.

„Dacă fiecare dintre cei care urmează o facultate de medicină și reușește să ajungă la o specializare, ar face un curs de teologie, măcar un semestru, cred ca ar avea o cu totul și cu totul altă optică, o altă imagine despre specialitatea lor. Medicul nu este, de fapt, decât mâna prin care lucrează Dumnezeu și de aceea cred că ar fi foarte bine ca medicii să studieze puțin și teologia. În mod precis s-ar umaniza și foarte mulți dintre ei n-ar mai fi atât de indiferenți față de bolnavi, pentru că, să recunoaștem, sunt destui medici care sunt un pic indiferenți fata de bolnavi”, a declarat medicul și preotul Mihail Piticaș într-un interviu realizat de site-ul creștinortodox.ro (interviul integral poate fi citit aici).

Pr. Dr. Piticaș a decedat miercuri, 16 septembrie. Vestea morții sale i-a luat prin surprindere pe mulți dintre cei care îl cunoșteau, mai ales că, potrivit unor surse, cu doar câteva zile înainte, preotul participase la Taina Sfântului Maslu în satul Hurez.

Proaspat Alb
JTTI
Demgy - locuri de munca
Monumente funerare
Spalatoria GPC
La Turcu

Slujba de înmormântare va avea loc vineri, 18 septembrie, la Biserica Sfânta Treime de pe str. Codru Drăgușanu la ora 10:00.

Dumnezeu să-l odihnească!


Apreciază
Distribuie