Nici nu a inceput bine școala, că se închide! Scenariu roșu în Țara Făgărașului

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au aprobat, miercuri, 16 septembrie, prin vot unanim, instituirea scenariului roșu în cazul Școlii Gimnaziale Șoarș, până în data de 1 octombrie.

Propunerea de aplicare a scenariului roșu, ce presupune participarea tuturor  elevilor doar la activități/lecții online, a fost făcută de consiliul de administrație al unității de învățământ (din care fac parte și reprezentanții părinților), fiind avizată de Direcția de Sănătate Publică Brașov și de Inspectoratul Școlar Județean.

Înstituția Prefectului Județului Brașov a anunțat că, în privința Școlii Gimnaziale Șoarș, unde incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 este de 2,76/ 1.000, propunerea a fost motivată de necesitatea protejării elevilor, dat fiind faptul că aceste cazuri au avut mulți contacți, iar comunitatea este expusă unui risc crescut de infectare.

Husqvarna
Green Ambalaje
Spalatoria GPC
Amanet King Onix
Moveos_2

Nu ne dorim să bulversăm procesul de învățământ, dar nici să expunem copiii la risc. La Șoarș este vorba despre 6 cazuri, dintre care unul este al unui elev al școlii respective“, a afirmat directorul executiv al DSP Brașov, dr. Andrea Neculau.


Apreciază
Distribuie