Mesajul unui medic din Spitalul Făgăraș: Este plin de oameni pe străzi! Așteptați sistemul să trateze miile de infectați; unde și cu ce credeți că îi putem trata pe toți, inconștienților?! STAȚI ACASĂ!

foto: facebook.com

Medicul anestezist Adi Nicula a postat un mesaj pe Facebook care, în scurt timp, a devenit viral.

Revoltat de faptul că, în plină pandemie de COVID-19, făgărășenii continuă să iasă pe străzi, în ciuda tuturor mesajelor transmise de autorități și specialiști, medicul nu s-a sfiit să prezinte un scenariu dureros, dar care va deveni realitate dacă atitudinea oamenilor nu se va schimba.

„Peste câteva zile o să faceți febră și cefalee… O să fiți acasă, în familie… Deja, toți ai casei sunt infectați… Urmează părinții și bunicii care, după alte 3-4 zile, cad la pat, nu pot respira, nu au aer. Îți cer ajutorul, suni la salvare, te asculta și-ți răspund: „Stați acasă, nu putem să-i luam, sunt prea mulți, o sa venim când putem” Adică poate și peste o zi, două, trei… Salvarea nu a mai venit, ei știu deja că mulți trebuiesc intubați iar capacitatea spitalului este deja depășită de zile întregi; au criterii conforme cu starea de necesitate.

Bunicii au febră mare; te imploră să-i ajuți! Se sting sub ochii tai! Tu plângi! Acum ai înțeles. Îți vine să te dai cu capul de pereți și-ți aduci aminte: era un doctor care scria ceva undeva … Între timp, bunicii decedează … TU i-ai omorât cu ignoranța și prostia ta! Iar asta o să te urmărească o viață!

Medicul Nicula atrage atenția și asupra situației cu care se confruntă Italia:

„80 la sută din morții din Italia sunt peste 70 de ani; ați văzut pozele cu zecile de sicrie sigilate?

Cum adică sigilate? Vă spun eu mai clar: cei decedați au plecat pe picioare de acasă, în spital au decedat, sunt puși în coșciug, se sigilează și pleacă la crematoriu direct, deci rudele nu îi mai vad vreodată!

Bilka
Monumente funerare
Bikeathon 2020
Copy Center TMF

Sinistru, nu ?! Sute de morți într-o zi! Ce nu vă e clar?!”

Izolarea la domiciliu rămâne, deocamdată, singura variantă la îndemâna tuturor pentru a lupta împotriva răspândirii noului coronavirus, așa că stați acasă!

Am ieșit din gardă , sunt obosit dar nu epuizat , nu am operat toată noaptea , colegii mei au fost miloși cu mine , și ,…

Publicată de Ady Nicula pe Joi, 19 martie 2020


Apreciază
Distribuie