Metoda „Accidentul”, reinventată. Vârstnicii sunt cele mai sigure victime

Infractorii s-au adaptat pandemie și au găsit  o nouă metodă de înșelăciune pentru a păcăli, în special persoanele în vârstă.

La fel ca la „Metoda Accidentul”, infractorii sună la telefon potențialele victime, pretind că sunt rude și că  au fost diagnosticate cu COVID-19. Mai mult, delicvenții susțin că sunt în spital și au nevoie de bani pentru achiziționarea unor materiale necesare tratamentului.

În alte cazuri, infractorii pretind că sunt cadre medicale și solicită sume de bani în vederea achiziționării  unor aparate de ventilație pentru  rude spitalizate ale  victimei.

Din Bucatele Cetatii - angajari
Monumente funerare
Purolite - donare sange
Amanet King Onix
TMF Copy Center

Poliția Brașov recomandă cetățenilor să fie prudenți în această perioadă și să țină cont de următoarele aspecte:

  • să nu ofere date personale la telefon, indiferent de calitatea invocată de interlocutor;
  • să se informeze doar din surse oficiale, să nu dea crezare informației conform căreia prin înmânarea unei sume de bani unor persoane necunoscute pot fi achiziționate materiale sanitare necesare tratamentului sau spitalizării;
  • să nu trimită sume de bani unor necunoscuți și să nu accepte să se întâlnească cu aceștia  (la ușa locuinței sau în orice alt loc stabilit de comun acord),  indiferent de pretextul folosit;
  • să contacteze presupusele rude „infectate” pentru a lămuri veridicitatea informațiilor transmise telefonic.

Sesizați Poliția prin apelarea numărului unic de urgență 112 dacă aveți suspiciunea că ați putea fi victimele unei infracțiuni de înșelăciune!


Apreciază
Distribuie