10.000 de pelerini sunt aşteptaţi la Mânăstirea de la Sâmbăta de Sus

Mânăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus îşi sărbătoreşte hramul, marti, 15 august 2017. Vor avea loc manifestări religiose ample cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului.

Aproximativ zece mii de persoane sunt aşteptate şi în acest an la străvechea mânăstire de la poalele Munţilor Făgăraş. Pelerinii au început să sosească încă de ieri.

Oamenii vor participa la slujba Privegherii şi a Prohodului Maicii Domnului, oficiată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu împreună cu Preasfinţitul Ilarion Făgărăşanul şi episcopul vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxembourgului, Sofian Braşoveanul, şi cu un sobor de preoţi şi diaconi.

Slujba va fi oficiată la altarul de vară din pădurea de lângă mănăstire unde, în urmă cu doi ani, au fost efectuate lucrări ample de reamenajare a spaţiului şi a parcului din apropiere. Ierarhii şi preoţii vor oficia slujba de sfinţire a apei la fântâna din incinta aşezământului monahal, la ora 8:30. Programul liturgic va continua cu Sfânta Liturghie la altarul de vară din pădurea apropiată mănăstirii, la ora 9:00, iar hramul mănăstirii ctitorite de Sfântul Constantin Brâncoveanu se va încheia cu slujba Sfântului Maslu, când preoţii şi credincioşii se vor ruga pentru sănătate şi iertarea păcatelor.

Monumente funerare
Demgy
Moveos
Agromar
JTTI

La evenimentul religios vor fi prezenţi şi numeroşi oficiali locali şi judeţeni.

Pe de altă parte, autoritățile locale au pregătit un eveniment cultural după cel religios.


Apreciază
Distribuie