Militar anchetat la Cincu, după ce a fost ucis un câine

Anchetă internă la Centrul de Instruire „Getica” din Cincu, după ce un militar român a ucis un câine. Martorii susțin că acesta a călcat animalul intenționat cu un vehicul blindat Vamtac, însă conducerea spune că ar fi fost un accident nefericit, din primele verificări efectuate. 

UPDATE, 20 iunie – Rezultatul anchetei de la Cincu: „A înviat” câinele ucis, iar militarul acuzat este nevinovat. Detalii, aici.

Șofer pe un vehicul bilndat, acesta ar fi trecut în mod intenționat cu roțile peste patrupedul care dormea pe marginea drumului. Cazul a fost făcut public de Constanța de Azi, după ce jurnaliștii au primit un mesaj de la unul dintre militarii martori la evenimentul nefericit. Acesta susține că doar un om cu probleme psihice poate fi capabil de o asemenea atrocitate și nu ar trebui să aibă dreptul să dețină o armă.

La solicitarea Bună Ziua Făgăraș, conducerea Centrului Național de Instruire confirmă că evenimentul a avut loc miercurea trecută, în jurul orei 12.00, despre care afirmă că a fost unul nefericit și regretabil.

„Un militar din cadrul centrului, care conducea un vehicul militar blindat, a accidentat mortal un câine. La nivelul instituţiei a fost constituită o comisie care să cerceteze cauzele exacte ale accidentului, aceasta fiind condusă de şeful de stat major al unităţii”, se arată în răspunsul primit.

Saga Victoria - bucatar
Eve
Monumente funerare
USRPLUS Brașov

Conducerea Centrului Național de Instruire Întrunită din Cincu mai spune că „din primele cercetări nu rezultă că accidentul s-ar fi petrecut în mod intenţionat. Militarul implicat este apt de serviciul militar, având toate testele medicale şi psihologice la zi, fără a fi menţionate probleme de orice natură”.

Rezultatul anchetei ar urma să fie comunicat oficial la finalizarea acesteia.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie