Rezultatul anchetei de la Cincu: „A înviat” câinele ucis, iar militarul acuzat este nevinovat

Militarul român de la Cincu, acuzat de un coleg că a ucis intenționat un câine, călcându-l cu un vehicul blindat, a fost găsit nevinovat. Mai mult, câinele ar fi în viață, deși conducerea Centrului de Instruire „Getica” a confirmat inițial că a fost ucis.

Comisia înființată la nivelul unității militare, pentru a cerceta incidentul, a ajuns la concluzia că bărbatul nu a încălcat legea în vigoare privind conducerea autovehiculelor pe drumurile publice. Din datele furnizate de psihologul unității comisiei de anchetă, militarul nu ar avea probleme care să genereze un comportament deviant sau agresiv, se arată în răspunsul solicitat de Bună Ziua Făgăraș Centrului de Instruire „Getica”.

De asemenea, „din datele furnizate de psihologul unității nu rezultă că militarul ar avea probleme care să genereze un comportament deviant sau agresiv”, potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Elisabeta Izota.

Comisia mai susține că nu a identificat persoane care să confirme faptul că în trecut bărbatul a mai fost implicat în asemenea incidente, contrazicându-l astfel pe colegul acestuia care susținea că nu este la prima faptă de acest gen.

Mai mult, conducerea Centrului de Instruire Getica din Cincu susține acum că animalul nici măcar nu a fost ucis, ci doar rănit: „în zilele următoare, câinele a fost văzut de un veterinar care a confirmat existența unei leziuni la nivelul piciorului drept spate, fiindu-i administrat tratament medicamentos”.

Anunt Primaria Sercaia

Inițial, tot la solicitarea redacției noastre, moartea patrupedului a fost confirmată de către conducerea unității, printr-un răspuns în care se arăta că, „a avut loc un incident nefericit şi regretabil. Astfel, un militar din cadrul centrului, care conducea un vehicul militar blindat, a accidentat mortal un câine”. Detalii, aici.

Totul a pornit luna trecută, după ce în presa din Constanța a fost publicat un articol în care un militar își acuza colegul că a călcat intenționat câinele, că bărbatul nu se afla la prima faptă de acest fel și se solicita o anchetă. Numele acuzatului nu a fost dezvăluit până acum.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie