Bani nerambursabili pentru mai multe evenimente din Țara Făgărașului, de la Consiliul Județean

foto: I Love Brașov

Mai multe localități din Țara Făgărașului au obținut fonduri nerambursabile de la Consiliul Județean, pentru mai multe evenimente culturale.

Aproape 90 de mii de lei au fost aprobați de Consiliul Județean pentru această zonă a județului Brașov.

Casa de Cultură Făgăraș va primi 15.000 de lei pentru organizarea celei de-a cincea ediții a festivalului portului popular „Făgăraș, foaie de Ceapă”.

Aceeași sumă este prevăzută pentru Unitatea Administrativ Teritorială a orașului Victoria, care a solicitat banii pentru festivalul „La noi, la Victoria, veniți”.

Tot 15.000 de lei au fost acordați pentru evenimentul „Fiii satului Beclean”, ajuns la a treia ediție.

Comuna Lisa a reușit să obțină aproape 14.800 de lei pentru organizarea unui eveniment numit „Suntem aici de peste patru secole! Locuitorii satelor Breaza și Pojorta își aniversează dăinuirea pe aceste meleaguri”.

Anunt Primaria Sercaia
Salco

Șinca Nouă va primi aproximativ 14.900 de lei, bani care vor merge spre organizarea unui eveniment despre obiceiurile și tradițiile din Țara Făgărașului.

Și comuna Jibert, unde va fi organizat „Festivalul tradițiilor multiculturale” primește o finanțare nerambursabilă de la bugetul județului, în valoare de aproape 14.900 de lei.

1.600.000 lei a fost bugetul total al Consiliului Județean, pentru finanțarea proiectelor culturale sau sportive, dar și pentru acordarea unui sprijin financiar unităților de cult din județul Brașov.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie