Militarii francezi staţionaţi la Cincu vor conduce exerciții în Poligonul Capu Midia, judeţul Constanţa

foto: news.ro

Mai multe exerciţii cu trageri de luptă vor avea loc, în această săptămână, în Poligonul Capu Midia din judeţul Constanţa, care vor fi conduse de militarii francezi staţionaţi la Cincu.

Ministerul Apărării Naţionale a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că secvenţele de antrenament cu trageri de luptă „Eagle Shield 23-1” şi „Eagle Royal 23-2” vor avea loc miercuri, la Şcoala de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” din Capu Midia, judeţul Constanţa, potrivit News.ro.

„Cele două secvenţe de instruire sunt conduse de militarii francezi din cadrul Grupului de luptă ROU BG (FRA FN) staţionat la Cincu şi se axează pe valorificarea şi exersarea capabilităţilor de apărare antiaeriană prin trageri de luptă cu sisteme lansatoare de rachete şi tunuri de artilerie antiaeriană cal. 20 mm. împotriva unor ţinte aeriene. Obiectivele exerciţiilor sunt antrenarea în comun a militarilor aliaţi în vederea îmbunătăţirii interoperabilităţii şi a coeziunii structurilor aliate dislocate în România prin exerciţii tactice cu trageri de luptă reale”, se arată în comunicatul Ministerului Apărării Naţionale.

JTTI
Proaspat Alb
Sezar Forest - soferi profesionisti
Agromar
Demgy
Amanet King Onix

Sursa citată a menţionat că în cadrul exerciţiului, militarii români şi americani vor participa cu echipe de observatori în punctele de comandă ale exerciţiului, militarii luxemburghezi şi olandezi vor desfăşura operaţiuni de evaluare a lovirii ţintelor aeriene cu ajutorul sistemelor aeriene fără pilot din dotare, iar personalul poligonului va asigura siguranţa, observarea, coordonarea şi conducerea activităţilor.


Apreciază
Distribuie