Ministrul Educației îl contrazice pe vicepremier: Nu luăm în calcul înghețarea anului școlar!

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat de curând că se iau în calcul trei scenarii în privința instituțiilor de învățământ din România, printre care și înghețarea anului școlar.

Luni, 23 martie, ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat pentru Digi 24 că, deocamdată, nu poate fi vorba despre așa ceva.

„Vreau să îi asigur pe elevi, studenți, profesori și părinți că la acest moment nu luăm în calcul înghețarea anului școlar sau amânarea examenelor cu un an. Specialiștii din Ministerul Educației și Cercetării lucrează la mai multe scenarii, uitându-se cu atenție și la ceea ce se întâmplă în cadrul sistemelor de educație din statele Uniunii Europene.

Ministerul Educației se preocupă de modul în care elevii își continuă învățarea de acasă și obiectivul MEC este ca niciunul dintre elevi, studenți sau profesori să nu aibă de suferit. În ceea ce-i privește pe elevii care trebuie să susțină Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat sau studenții care trebuie să își susțină examenele de finalizare a studiilor, Ministerul Educației și Cercetării va prezenta variantele posibile pe care le ia în calcul în situația în care se va prelungi această stare de urgență.

Demgy
Mogaldea Therapy
Cabinet ORL
Second hand & outlet
Proaspat Alb
Florian Shaorma
Spalatoria GPC

De asemenea, precizăm că toate scenariile vor fi dezbătute cu toți actorii educaționali (reprezentanții elevilor, studenților, părinților, sindicatelor și reprezentanții Consiliului Național al Rectorilor), iar decizia va fi luată de comun acord.

Este important de precizat faptul că scenariile gândite de experții ministerului vor fi aplicate în funcție de evoluția crizei provocate de coronavirus în România și în acord cu deciziile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență”, a spus ministrul Educației.


Apreciază
Distribuie