Ministrul Educației va cere prelungirea suspendării cursurilor. Teleșcoala începe luni

Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat sâmbătă, 14 martie, la Digi 24, că va solicita continuarea  suspendării cursurilor și după data de 23 martie.

Întrebată pentru cât timp ar putea fi suspendate cursurile, Monica Anisie a spus că depinde și de felul în care evoluează lucrurile.

Decizia va fi luată în Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Cursuri la TVR 2 și online

Ministrul Educației a mai anunțat că, profesori voluntari au înregistrat materiale pentru elevii din clasele terminale, iar acestea vor fi difuzate la TVR 2 și online.

Elevii care vor susține examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat pot păstra contactul cu materiile de învăţământ la care vor susţine examen prin intermediul unei emisiuni de televiziune prezentată sub forma unor lecții, de luni până vineri,

Copy Center TMF
Salco
Bilka
Monumente funerare

Emisiunea începe luni, 16 martie, iar lecţiile se vor ţine până în luna iunie, în preajma susţinerii examenelor şcolare.

De luni până vineri, „Teleşcoala” are următorul program:

  • 9:00-10:00 ore de română şi matematică pentru clasa a VIII-a
  • 15:00-16:00, ore pentru clasa a XII-a astfel: două lecţii săptămânale de română şi matematică şi câte o lecţie pe săptămână de biologie, chimie, fizică, istorie şi geografie.

Orele se vor ţine în studioul virtual al TVR de către profesori experimentaţi în predarea cursurilor online. Predarea se va face după manualele aprobate de Ministerul Educației și Cercetării, iar pe ecranul virtual elevii-telespectatori vor avea o bună vizibilitate la tot ceea ce lucrează profesorul pe un laptop.

Cursurile vor putea fi urmărite la TVR 2, cât şi online pe canalul de Youtube al TVR, pe TVR+ şi pe site-ul tvr.ro.


Apreciază
Distribuie