Minoră din Ileni, căutată de zeci de poliţişti, jandarmi şi voluntari

O fetiţă de 6 ani, care locuieşte cu mama ei în satul Ileni, comuna Mândra, i-a pus pe jar de poliţişti, jandarmi şi voluntarii din sat.

Marţi, 1 decembrie 2015, mama copilului a plecat la serviciu, dar a lăsat fata în grija concubinului. Bărbatul nu a supravegheat-o pe minoră iar aceasta a părăsit locuinţa.

Poliţiştii au fost sesizaţi de dispariţia copilei la ora 18:20. Imediat au început procedurile de căutare, alături de jandarmi şi voluntari din satul Ileni.

„Fetiţa a fost găsită în jurul orei 22:30 pe raza satului şi internată la secţia de Pediatria a Spitalului Făgăraş. Totodată, a fost sesizată Direcţia de protecţie a copilului pentru efectuarea unei anchete în acest caz”, ne-a declarat comisarul şef de poliţie Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Braşov.

Comisarul Naghi a subliniat faptul că, statistic, situaţia dispariţiilor minorilor este îngrijorătoare şi demonstrează lipsa de implicare sau implicarea insuficientă a familiilor copiilor.

Pensiunea Confort Morosanu
Bilka - consultant vanzari

În anul 2014, doar în judeţul Braşov au fost 115 sesizări de minori dispăruţi de la domiciliu. Poliţiştii au reuşit să-i găsească pe toţi.

În 2015, până la data de 1 decembrie, 107 copii au fost daţi dispăruţi şi toţi au fost găsiţi.

„Poliţiştii îşi fac datoria, dar familiile au rolul esenţial în evitarea situaţiilor de dispariţie. Supravegherea minorilor şi comunicarea atât cu ei cât şi cu adolescenţii pot preveni plecarea acestora de acasă”, a mai spus Naghi.


Apreciază
Distribuie