Mitropolitul românilor din Germania vine la Victoria

ÎPS Serafim Joantă

ÎPS Serafim Joantă

Mitropolitul românilor din Germania, ÎPS Serafim Joantă va fi prezent sâmbătă în oraşul Victoria, unde va sluji de la ora 18.00 la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”.

Vizita sa nu este întâmplătoare tocmai în acest moment al anului. Cu 23 de ani în urmă, în 5 august 1990, acelaşi Serafim, pe vremea aceea episcop vicar al Sibiului, se afla la Victoria unde punea piatra de temelie a lăcaşului de cult. Se afla atunci însoţit de actualul Mitropolit al Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza, care era profesor la Facultatea de Teologie, şi alături de părintele prof. Ilie Moldovan.

„Este o bucurie ca după 23 de ani de când s-a pus piatra de temelie în 5 august 1990 să-l avem pe Înalt Prea Sfinţitul părinte Mitropolit Serafim la noi la biserică sâmbătă de la ora 18.00. Timpul s-a scurs de atunci dar noi continuăm să ne bucurăm de această biserică, iar acum ne bucurăm şi de prezenţa Înalt Prea Sfinţitului, care iată, după atâţia ani ne calcă din nou pragul să ne rugăm împreună,” spune părintele paroh Octavin Smădu, cel care slujeşte astăzi în biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.”

Mobila SH
Reno Depo
Demgy
Proaspat Alb
Sumi Agro - Mospilan
Amanet King Onix
Firma servicii renovare
Spalatoria Aqua Carpet

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie