Mitropolitul Streza a slujit la Viștea de Jos

Locuitorii din Viştea de Jos au avut dublu motiv de bucurie duminică, 8 noiembrie 2015. Pe de-o parte au prăznuit sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil iar pe de altă parte s-au bucurat de prezenţa în mijlocul lor şi la Sfânta Liturghie a mitropolitului Laurenţiu Streza.

Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, împreună cu episcopul-vicar al Ilarion Făgărăşeanul au oficiat slujba arhierească alături de un sobor de preoţi.

Biserica Vistea de Jos - 08.11.15_02

Biserica Vistea de Jos - 08.11.15_01

În cadrul Sfintei Liturghii, au fost pomeniţi tinerii morţi în tragicul accident din Clubul „Colectiv“, dar s-au înălţat rugăciuni şi pentru cei răniţi, aflaţi pe paturile de spitale.

Conform site-ului Mitropoliei, IPS Laurenţiu l-a hirotesit sachelar pe preotul Ioan-Marius Urs şi a oferit acte de cinstire Adunării şi Consiliului parohiale, primarului comunei Viştea de Jos, Florin Ioani, Consiliului local şi mai multor binefăcători. Aceste distincţii au fost oferite ca semn de preţuire pentru eforturile depuse de comunitate în renovarea bisericii „Înălţarea Domnului“ din Viştea de Jos.Biserica Vistea de Jos - 08.11.15_04

Monumente funerare
Cabinet ORL
Demgy
Mogaldea Therapy
Amanet King Onix
Second hand & outlet
Spalatoria GPC

Sărbătoarea s-a încheiat cu înconjurarea bisericii vechi din Viştea de Jos, un monument istoric ridicat în secolul al XV-lea pe locul unei vechi mănăstiri de călugări.Biserica Vistea de Jos - 08.11.15_03

 

 

foto: mitropolia-ardealului.ro


Apreciază
Distribuie