Modernizarea Făgărașului, blocată de 6 consilieri locali

Două proiecte de hotărâre importante au fost blocate din cauza a șase consilieri care „au uitat” să vină la serviciu. Pentru ca acestea să fie adoptate era necesară prezența a două treimi, adică 13 din cei 19 consilieri locali. Ședința extraordinară a CL Făgăraș, de astăzi, a fost amânată.

UPDATE 13 martie 2018

Consiliul Local s-a întrunit din nou și a votat favorabil.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Unul dintre proiecte prevede predarea terenului pe care urmează să fie construită noua sală de sport a Școlii Gimnaziale „Ovid Densuțianu”, către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Națională de Investiții. În cel de-al doilea este prevăzută exproprierea unor imobile și despăgubirea proprietarilor pentru ca modernizarea orașului să poată începe.

Ambele au fost blocate prin absența a șapte consilieri, deși aceștia au confirmat în prealabil că vor fi prezenți. Nici președintele de ședință nu a fost anunțat de Ion Negrilă (PSD), Cătălin Cîrje (ALDE), Lucian Lup (PSD), Alexandru Motoc (PSD), Mircea Bobeș (PNL) și Cornel Pintea (PNL). Ovidiu Popa este cel de-al șaptelea consilier care nu a fost prezent, dar este totodată și unul dintre proprietarii care urmează să fie expropriați și nu ar fi putut vota.

Salco

„Am stabilit întrunirea în funcție de confirmarea prezenței. 16 persoane au confirmat că vor ajunge la ora 16, le-am așteptat, dar nu au venit. Cred că le este teamă. Le transmit să nu le fie frică să vină să dăm această hotărâre pentru că vor rămâne în memoria oamenilor că fac un lucru bun. Este de datoria lor să facă ceea ce trebuie pentru făgărășeni. Vom convoca ședințe extraordinare până când se vor prezenta la vot”, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

Celor absenți le-ar fi teamă să-și asume proiectul de hotărâre după ce unul dintre proprietarii imobilelor din centrul orașului a sugerat că va da în judecată Primăria. Ioan „Giovanni” Bujor este nemulțumit de suma stabilită de evaluatori pentru a-l despăgubi.

Mai există o posibilitate: consilierii să se întrunească în ședință și dă dea un vot negativ. Primarul, însă, le-a pus gând rău „fricoșilor”. „Dacă vor vota negativ, a doua zi vom face ședință de îndată pentru că este imperios necesar ca aceste proiecte europene să fie implementate, iar finanțările nerambursabile să ajungă la Făgăraș pentru modernizare”.

Suma totală acordată de Uniunea Europeană pentru trei astfel de proiecte întocmite de administrația locală se ridică la 30 de milioane de euro. Termenul final pentru câștigarea a două dintre ele, în valoare de 20 de milioane de euro, este pe 20 martie.

Consiliul Local trebuie să voteze proiectul de hotărâre până la această dată. Din această cauză, consilierii vor fi convocați din nou în ședință, mâine, de la ora 18.


Apreciază
Distribuie