Tinerii făgărășeni, călătorii gratuite în Europa

Făgărășenii și ceilalți români vor putea călători gratuit cu trenul în 30 de țări din Europa, dacă au împlinit 18 ani. Este singura condiție impusă de Comisia Europeană.

Aceasta va implementa un program prin intermediul căruia între 20.000 și 30.000 de tineri din Uniunea Europeană vor avea această posibilitate. Ei vor primi un bilet de tren gratuit, în ziua în care devin majori, pentru a călători timp de o lună în 30 de țări, anunță Digi24.ro.

Comisia urmează să definitiveze și modalitatea prin care tinerii vor putea aplica pentru a primi biletul Interrail în valoare de până la 510 euro.

Pensiunea Confort Morosanu

Scopul programului este de a-i ajuta pe tineri să își lărgească orizonturile și să capete o idee mai clară despre tradițiile, cultura și obiceiurile altor țări.

Primii beneficiari ai programului vor putea călători cu biletul gratuit chiar din această vară. Acesta va fi valabil inclusiv pentru modalități alternative de transport, precum ferryboat-ul sau autobuzele din Estonia, Letonia, Lituania, Malta sau Cipru, mai scrie aceeași sursă.


Apreciază
Distribuie