O familie de făgărășeni, ajutată de o brașoveancă de 15 ani

O adolescentă de 15 ani din Brașov a strâns fonduri pentru a ajuta cinci făgărășeni care trăiesc într-o sărăcie cruntă.

Laura Constantin (stânga, foto 1), elevă la Colegiul „Emil Racoviţă” din Braşov a fost impresionată de tragedia familiei monoparentale.

Tatăl, văduv şi cu un picior amputat, își creşte singur cei patru copii. Doi dintre ei sunt la un centru de plasament. Mama micuților a fost răpusă de cancer, anul trecut.

Eleva, și handbalistă a Clubului Corona, împreună cu colegi de la liceele brașovene, s-au mobilizat și au strâns peste 6000 de lei pentru ca locuința făgărășenilor să fie racordată la rețeaua de apă, potrivit presei județene.

Pensiunea Confort Morosanu

Tinerii au organizat sâmbătă un meci amical de hochei la Patinoarul Olimpic. Oamenii prezenți au donat bani, după ce s-au fotografiat cu sportivul favorit.

sursa foto 2: brasovmetropolitan.ro

Tatăl micuților speră acum că va avea apă curentă și că va reuși să își amenajeze o baie în locuința oferită de Primăria Făgăraș.

Evenimentul caritabil s-a desfășurat în cadrul GROW, un program de educaţie nonformală organizat de Şcoala de Valori în parteneriat cu AIESEC. Programul se concetrează asupra tinerilor liceeni, iar traineri internaţionali urmăresc să-i îndrume pe adolescenţi înspre tainele dezvoltării personale și nu numai.


Apreciază
Distribuie