Moş Martin în bătaia puştii

  • Din 15 martie se deschide la nivel naţional sezonul de vânătoare la urşi. Pe cele 11 fonduri de vânătoare din Ţara Făgăraşului se pot împuşca până la închiderea sezonului 9 urşi.

4 urşi la AVPS Făgăraş

Vânătorii care vor să aibă în casă un trofeu de urs sau care doresc pur şi simplu să simtă adrenalina atunci când îl vânează trebuie să fie destul de potenţi financiar. Dacă vânătorul este membru al Asociaţiei de Vânătoare şi Pescuit Sportiv Făgăraş (AVPS) poate împuşca un urs în această primăvară numai dacă achită o taxă în lei echivalentă cu 3.000 euro. Dacă vânătorul este din altă parte a ţării, dar vrea să-şi încerce la noi norocul să împuşte un urs, trebui mai întâi să scoată din portofel 5.000 de euro. Şeful AVPS Făgăraş, Sorin Şuler, spune că pe cele 7 fonduri ale asociaţiei pot fi împuşcaţi 4 urşi.

Taxa se achită înainte de a intra cu puşca pe fondul de vânătoare, iar autorizaţia este valabilă 30 de zile. În această lună vânătorul nu are cum să rateze ursul, numai dacă este un trăgător slab sau un amator aflat la prima partidă.

 4 urşi la la AVPS Munţii Făgăraş

Benzinaria Recea - Pasti 2024
Primaria Soars - Pasti 2024
Agromar
Moveos
curatare tapiterie
Amanet King Onix
Proaspat Alb

Asociaţia ,,Munţii Făgăraş” este compusă din două fonduri de vânătoare, respectiv Sebeş şi Dejani-Urlea, care însumează o suprafaţă de circa 24.300 de hectare. Administratorul Asociaţiei, Emil Stroia, a precizat că pe cele două fonduri există patru urşi ce pot fi vânaţi până în 14 mai. Până la deshiderea sezonului la urs, vânătorii au însă liber la răpitoare şi la dăunătoare cu pene.

 1 urs la O.V. Şoimul

Ceva mai săracă în exemplare de urs este Organizaţia de Vânătoare „Şoimul” cu sediul în oraşul Victoria. Pe cele două fonduri de vânătoare care au împreună 24.000 ha, respectiv Sâmbăta şi Victoria, Ministerul Mediului a decis că se poate împuşca un singur urs. Potrivit directorului Ionuţ Ionescu, tariful la urs „este de 5.000 de euro pentru vânătorii veniţi din alte asociaţii. Pentru membrii noştri nu am stabilit un preţ deoarce nu s-a arătat nimeni interesat de urs anul acesta. Oricum, preţurile au scăzut considerabil; înainte de venirea crizei autorizaţia pentru urs putea urca şi până la 10.000 euro.” Cristina Cornilă


Apreciază
Distribuie