Muntele “vine” în şcoli

Asociaţia Munţii Făgăraş cu sediul în Răşinari, desfăşoară un proiect în mai multe şcoli din zona Ţării Făgăraşului, pentru informarea şi conştientizarea comunităţilor locale cu privire la fauna şi flora Munţilor Făgăraş.

Joi, 24 octombrie, membrii Asociaţiei s-au aflat la Liceul Teoretic „Ion Codru Drăguşanu” din Victoria, unde le-au explicat elevilor despre speciile de animale şi plante existente în peisajul natural al Făgăraşilor. „O parte a proiectului nostru este acela de a acorda o atenţie deosebită educaţiei ecologice la nivelul şcolilor gimnaziale aflate în ariile siturilor „Natura 2000 Munții Făgăraș” și „Piemontul Făgăraș”.  Prima caravană, numită „Natura 2000 și oamenii”, este în curs de desfășurare”, spune Lidia Laszlo, expert în comunicare din cadrul Asociaţiei Munţii Făgăraş.

Activitățile au demarat la începutul lunii septembrie și se vor finaliza la începutul anului viitor, în ianuarie. În zona noastră, pe lângă şcoala din Victoria, au fost vizitate şcoli din Drăguş, Viștea, Lisa şi Ucea.

Pensiunea Confort Morosanu
Bilka - consultant vanzari

„În perioada următoare ne vom deplasa şi în alte localităţi din Ţara Făgăraşului, la Berivoi, Recea, Gura Văii, Dejani, Săvăstreni, Hârseni, Șinca Nouă, Șinca Veche, Arpașu de Jos, Arpașu de Sus, Cârțișoara, Cârța, Porumbacu de Jos, Porumbacu de Sus. Acțiunile Caravanei Naturii s-au derulat aproape zilnic, durata uneia fiind de circa două ore, și estimăm că vor beneficia de informare un număr de aproximativ 3.000 de elevi”, mai spune Laszlo.

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie