Nereguli găsite de Curtea de Conturi la Primăria Făgăraș

foto: bunaziuafagaras.info

Primarul și viceprimarul Făgărașului sunt nevoiți să scoată bani din buzunar, după ce Curtea de Conturi a constatat un prejudiciu la bugetul local de 20.000 de lei, adică de 0,0002% din bugetul din 2016 până în prezent.

Două plăți de aproape 7.700 de lei, respectiv de aproape 12.000 de lei, au fost făcute fără vreo bază legală, conform raportului întocmit și publicat ulterior pe site-ul primăriei.

Prima sumă a mers către un serviciu de consultanță, dar legea s-a schimbat în timp ce firma își desfășura activitatea, a explicat ieri Gheorghe Sucaciu în emisiunea Liber în FM, moderată de Liviu Ardelean.

Curtea de Conturi mai consideră că bani din bugetul local trebuie cheltuiți doar pentru difuzarea informațiilor de interes public, nu și pentru serviciile publicitare.

Narin
Florian Shaorma
Demgy
JTTI
Proaspat Alb
Cabinet ORL
Monumente funerare

O altă neregulă a fost constatată în privința deplasării edililor la cursuri de calificare profesională a funcționarilor publici, fără să fie luată o hotărâre în Consiliul Local în acest sens.

Gheorghe Sucaciu a sugerat în timpul emisiunii că persoanaje din sfera politică se leagă de o sumă mică, în timp ce administrația actuală trebuie să recupereze un prejudiciu de 3.500.000 de lei, după ce vechea administrație a orașului ar fi gestionat necorespunzător banii publici.

Explicații au fost date și în ultima ședință din acest an a Consiliului Local, care a avut loc seara trecută.


Apreciază
Distribuie