Constantin Niță iese din închisoare

foto: Agerpres

Constantin Niță iese din închisoare, miercuri noaptea, la 6 luni după ce a fost încarcerat în Penitenciarul Codlea, fiind condamnat la 4 ani cu executare.

Fostul ministru al Energiei, și fost lider al PSD Brașov, este eliberat la decizia instanței supreme, după ce avocatul lui a invocat ilegalitatea completurilor de cinci judecători, potrivit Digi24.

Magistrații au admis cererea de suspendare a pedepsei, iar decizia este executorie. Cu alte cuvinte, Niță iese din închisoare de îndată.

În același timp, din aceleași motive, mai sunt eliberați Dan Şova și Rudel Obreja. Toți trei au cerut rejudecarea proceselor şi au făcut contestaţii în anulare.

Firma servicii renovare
Victoria Federal IFN
Florian Shaorma
Amanet King Onix
JTTI
Demgy
Mobila SH
Reno Depo

Brașoveanul Constantin Niță a fost găsit vinovat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în luna iunie, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. El a fost trimis în judecată de DNA în 2016, fiind acuzat că a primit bani de la omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu.

Constantin Niţă, la data faptei ministru al Energiei, i-a solicitat lui Tiberiu Urdăreanu denunţător în cauză, un comision de 5% din valoarea unui contract încheiat de firma acestuia cu Primăria Iaşi, potrivit rechizitoriului procurorilor.


Apreciază
Distribuie