Niciun caz de coronavirus confirmat, deocamdată, în România! 26 de persoane, în carantină

Ministerul de Interne a anunțat în dimineața de miercuri, 26 februarie, că 2.077 de persoane sunt monitorizate la domiciliu iar 26 sunt  în carantină.

Totodată, sunt în analiză la Institutul Matei Balș 32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de cetățeanul italian depistat pozitiv de autoritățile italiene.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost efectuate 137 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 44) cu privire la Coronavirus.

Cetățenii sunt sfătuiți să apeleze numărul de urgență doar dacă provin din zonele afectate sau au intrat în contact cu persoane care provin de acolo.

De asemenea, pentru informații utile stau la dispoziție canalele oficiale ale Ministerului Sănătății, Ministerului de Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Departamentului pentru Situații de Urgență.

Marți, 25 februarie, au fost înregistrate două dosare penale privind infracţiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, în cele două cauze fiind cercetate patru persoane.

Spalatoria GPC
Monumente funerare
RIM Fam
Qi Meridian
Demgy
UPRUC-CTR
Amanet King Onix
Proaspat Alb

Referitor la cetățenii români aflați în zonele afectate din Italia, oficial, în regiunea Lombardia există aproximativ 200.000 de cetățeni români, iar în regiunea Veneto aproximativ 120.000.

Măsuri esențiale de protecție împotriva infecției cu coronavirus găsiți aici.

De asemenea, un material video cu explicații și informații utile a fost pus la dispoziția celor care doresc să se informeze corect de către medicul Vasile Rădulescu:

foto&video: facebook.com/drvasiradulescu/


Apreciază
Distribuie