Nicolae Ciucă, desemnat premier. Generalul a absolvit o școală din Făgăraș

În plină criză politică, PNL l-a propus premier pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier. În urma consultărilor cu partidele politice de joi, 21 octombrie, președintele Iohannis l-a desemnat pe acesta  pentru a forma noul guvern. 

Nicolae Ciucă a mai deținut funcția de premier interimar al României în perioada 7 – 23 decembrie 2020, în urma demisiei lui Ludovic Orban.

În vârstă de 54 de ani, Nicolae Ciucă este general cu 4 stele, în rezervă, și politician român.

S-a născut în Plenița, județul Dolj, iar în anul 1988 a absolvit Școala Militară de Ofițeri Activi „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

În anul 1990, a finalizat Cursul de perfecţionare comandanţi companii cercetare din Făgăraş. După 5 ani, a promovat cursurile Academiei de Înalte Studii Militare, Facultatea Interarme, Specialitatea Arme Întrunite din București. În perioada 1990-2000, Ciucă a urmat și alte cursuri de perfecționare. În 2003, Ciucă a devenit doctor în științe militare iar în 2006 a finalizat masterul Studii Strategice în cadrul Colegiul de Război al Forțelor Terestre din SUA.

Sumi Agro - Zetanil
Demgy
Florian Shaorma
Proaspat Alb
Amanet King Onix

Începând cu data de 4 noiembrie 2019, acesta exercită funcția de Ministru al Apărării Naționale în cadrul Guvernului României.

Nicolae Ciucă este căsătorit și are un copil.

Iată declarația de presă prin care a fost desemnat Nicolae Ciucă:


Apreciază
Distribuie