Nicolae Ciucă, desemnat premier. Generalul a absolvit o școală din Făgăraș

În plină criză politică, PNL l-a propus premier pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier. În urma consultărilor cu partidele politice de joi, 21 octombrie, președintele Iohannis l-a desemnat pe acesta  pentru a forma noul guvern. 

Nicolae Ciucă a mai deținut funcția de premier interimar al României în perioada 7 – 23 decembrie 2020, în urma demisiei lui Ludovic Orban.

În vârstă de 54 de ani, Nicolae Ciucă este general cu 4 stele, în rezervă, și politician român.

S-a născut în Plenița, județul Dolj, iar în anul 1988 a absolvit Școala Militară de Ofițeri Activi „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

În anul 1990, a finalizat Cursul de perfecţionare comandanţi companii cercetare din Făgăraş. După 5 ani, a promovat cursurile Academiei de Înalte Studii Militare, Facultatea Interarme, Specialitatea Arme Întrunite din București. În perioada 1990-2000, Ciucă a urmat și alte cursuri de perfecționare. În 2003, Ciucă a devenit doctor în științe militare iar în 2006 a finalizat masterul Studii Strategice în cadrul Colegiul de Război al Forțelor Terestre din SUA.

Spalatoria GPC
Proaspat Alb
Monumente funerare
Florian Shaorma
La Turcu
Amanet King Onix

Începând cu data de 4 noiembrie 2019, acesta exercită funcția de Ministru al Apărării Naționale în cadrul Guvernului României.

Nicolae Ciucă este căsătorit și are un copil.

Iată declarația de presă prin care a fost desemnat Nicolae Ciucă:


Apreciază
Distribuie