Noaptea Muzeelor în satele din Țara Făgărașului

captură video

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România anunţă organizarea în premieră a evenimentului Noaptea Muzeelor la Sate – nocturnă muzeală care prezintă potenţialul patrimoniului cultural din spaţiul rural românesc.

Noaptea Muzeelor la Sate oferă publicului prilejul să descopere şi să se bucure de un patrimoniu cultural mai puţin cunoscut, dar foarte bogat. Evenimentul pune în dezbatere publică problemele patrimoniale actuale ale ţăranului român şi ale satului românesc.

13 entități din județul Brașov s-au înscris până în acest moment, iar 11 dintre acestea sunt din Țara Făgărașului: Biserica fortificată din Cincșor, Centrul Social-Cultural „Sf. Nicolae” din Șercaia, Colecția etnografică și Atelierul Etnografic de Țesut din Ucea de Sus, Fierăria lui Lazăr și Fundația Ștefan Câlția din Șona, Muzeul „Iosif Vulcan” din Șinca Veche, Muzeul Boierilor Veneției Făgărașului și Muzeul Etnografic Sătesc din Veneția de Jos, Muzeul de Pânze și Povești din Mândra, Muzeul Satului din Ileni, și Serviciul de Pompieri din Cobor.

Qi Meridian
UPRUC-CTR
Autopel
Spalatoria GPC
Amanet King Onix
Proaspat Alb
RIM Fam

Unic în Europa, evenimentul derivat din Noaptea Muzeelor se va desfăşura în 2 septembrie şi va propune publicului activităţi şi programe educative în diverse spaţii cu valoare istorică şi de patrimoniu, din satele şi comunele României.

De asemenea, urmăreşte dinamizarea şi valorificarea colecţiile muzeelor din mediul rural pentru a le face cunoscute mult mai bine publicului larg şi crearea de obişnuinţe culturale care să contribuie la creşterea gradului de alfabetizare culturală şi de atractivitate turistică a mediului rural.


Apreciază
Distribuie