Noi măsuri anti-COVID în tot județul Brașov. Drăgușul intră în scenariul roșu

foto: medicaleconomics.com

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov a aprobat miercuri, 7 octombrie, noi măsuri pentru reducerea riscului de contaminare cu noul coronavirus la nivelul județului.

Potrivit documentului, masca devine obligatorie în jurul instituțiilor de învățământ, dar este recomandată purtarea acesteia în orice deplasare.

De asemenea, este instituită funcționarea în scenariul roșu, pentru o perioadă de 14 zile, a unităților de învățământ de pe raza localităților cu incidența cumulată de peste 3 la 1000 de locuitori. În acest moment, există trei asemenea localități: Drăguș (incidență cumulată 4,63 la 1.000 de locuitori) , Hălchiu (incidență cumulata 3,22) și Prejmer (incidență cumulată 3,22).

În Hotărârea nr. 24 a CJSU Brașov se specifică:

TMF Copy Center
Saga Victoria - bucatar
Monumente funerare
  • Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pe o rază de 100 de metri în jurul perimetrului exterior al tuturor unităților de învățământ din județul Brașov.
  • Se recomandă ferm purtarea măștii pe toată durata deplasării în afara domiciliului.
  • Se recomandă ferm ca persoanele vulnerabile (vârstnici, persoane cu istoric medical) să evite frecventarea locurilor publice aglomerat. Se vor implementa sisteme de prioritate pentru aceste persoane.
  • Se vor decala orele de început și sfârșit ale activității la nivelul instituțiilor, în vederea reducerii aglomerării la orele de vârf.
  • Se va organiza munca la distanță în instituții publice, acolo unde este posibil, pentru a reduce aglomerarea din birouri.
  • Se introduce obligativitatea igienizării spațiilor comune din imobile (lift, casa scărilor) de către Asociațiile de Proprietari.

Hotărârea a intrat în vigoare la data emiterii.

Toate reglementările din decizia Comitetului se găsesc aici: Hotararea CJSU nr.24 din 07.10.20


Apreciază
Distribuie