Nu se mai pot face înscrieri pentru creşă

Anul acesta niciun copil nu va rămâne pe dinafară la selecţia dosarelor pentru creşă. Singura creşă bugetată de pe strada Cerbului are 30 de locuri şi au fost depuse 31 de cereri de către părinţi.

Potrivit Cameliei Şipoş din cadrul Serviciului de Asistenţă Socială, din prima verificare a dosarelor reiese că toate îndeplinesc condiţiile de eligibilitate şi se pare că toţi copiii vor rămâne în creşă. Asta înseamnă că se va crea în plus un loc pentru a acoperi necesităţile solicitărilor.

În mod normal numărul dosarelor ar fi fost dublu faţă de cel al locurilor disponibile, după cum o arată experienţa anilor trecuţi, dar s-a decis încă de acum un an să se reducă pragul de vârstă pentru accesul micuţilor în creşă, de la 3 la 2 ani. Asta, plus faptul că s-a instituit ca şi condiţii obligatorii ca familia să aibă domiciliul în oraş, iar părinţii să fie încadraţi în muncă, au făcut ca solicitările să se reducă.

Demgy
Victoria Federal IFN
Spalatoria Aqua Carpet
Proaspat Alb
Florian Shaorma
Reno Depo

Dintre cei 31 de prichindei înscrişi aici până la data limită de 5 iunie, în patru cazuri este vorba doar de reînscrierea lor, în sensul că aceştia au frecventat unitatea şi anul trecut.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie