Doi doctori au renunţat la cabinetele din ambulatoiul spitalului

Hotărârea de Guvern nr. 400/2014, care a intrat în vigoare la 1 iunie, taie veniturile de care se bucurau medicii ce activau în ambulatoriul spitalului.

La Făgăraş sunt doi doctori afectaţi de noul contract cadru din sănătate: Florentina Bica specialistă în Dermatologie şi Mircea Roşculeţ specialist în Recuperare Medicală. Legea le impune medicilor să aleagă între cabinetele private şi sistemul public de sănătate, adică le interzice să aibă mai mult decât un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

De acum, doctorii au ales să lucreaze cu normă întreagă la cabinetul particular şi cu jumătate de normă în secţiile spitalului, a explicat managerul Laurean Gheţea.

Medicii cu cabinete private aveau până acum posibilitatea de a avea un contract cu Casa de Asigurări la cabinetul particular, un alt contract cu Casa de Asigurări în ambulatoriul spitalului şi un al treilea contract, de data aceasta cu spitalul, pe o secţie din spital.

Florian Shaorma
Proaspat Alb
Monumente funerare
Victoria Federal IFN
Firma servicii renovare
curatare tapiterie
Mobila SH
Demgy

Cei doi doctori, Bica şi Roşculeţ, au optat aşa cum era de aşteptat pentru activitatea din cabinetele proprii şi au renunţat la cabinetele din ambulatoriul unităţii spitaliceşti. Ei rămân însă şi cu o jumătate de normă în secţiile Dermatologie şi Recuperare Medicală.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie